Datagedreven bouw, infra en vastgoed

Meer betaalbare, duurzame en sociale woningen waarmaken

Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden in 2020 de krachten en maakten gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces om meer betaalbare, duurzame en sociale woningen beschikbaar stellen voor huurders. En op deze manier de krapte op de woningmarkt te verminderen. Ontwikkelaars Heijmans (eengezinswoningen) en BAM Wonen (appartementen) hebben de opdracht gekregen om 200 tot 250 gestandaardiseerde sociale huurwoningen per jaar in de komende vijf jaar te realiseren.

Unieke pilot

Het is een voor Nederland unieke pilot. Bas Sievers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners: ‘Met deze bijzondere samenwerking hebben we de toekomst van de woningbouw in handen. Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden.’ Ook Piet Machielsen, wethouder in de gemeente Oirschot en bestuurlijk trekker namens de negen gemeenten is blij met de samenwerking. ‘Door de handen ineen te slaan, werken corporaties en gemeenten efficiënt aan hun gedeeld belang: huurders in onze regio een fijne, betaalbare stek bezorgen!’

Tijdens het webinar vertellen direct betrokkenen bij deze Bouwstroom, waaronder Jasper Ponte van Brink, er alles over. Dit webinar zet u aan het denken over uw kansen voor gezamenlijk opdrachtgeverschap voor bouwstromen.

Het webinar wordt georganiseerd door Aedes in samenwerking met de TU Delft. Meer info en aanmelden via Aedes, klik hier.