Is Brink de volgende stap in jouw carrière?

Ervaring in Vastgoed.

Voor mij was de reden van de overstap dat ik vastgoedprojecten van a tot z wilde doen en opdrachtgevers volledig wilde ontzorgen, erin meenemen. Meedenken en het samenwerken vooral. Want hiervóór had ik dat niet. Ik werkte bij een groot advocatenkantoor in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben ook begonnen in het vastgoed. Omdat ik al meteen dacht dat ik graag in de bouwwereld terecht wilde komen.

Die verliefdheid voor vastgoed had ik trouwens altijd al. Ik heb in de advocatuur veel projecten in de retail gedaan en dan vond ik het altijd leuk om te weten wat de vierkante meterprijzen deden en waarom bijvoorbeeld bepaalde panden leegstonden. Dan zocht ik altijd op wat de huurprijzen waren. Of wat de voorwaarden of eisen waren die werden gesteld. En het grappige is, ik blijf zo kijken. De dynamiek van vastgoed vind ik interessant. Ik wil de interactie met de klant, ik wil weten wat er speelt, wat er speelde. Ik ga kijken en kennismaken.

‘Oh, jij bent die advocaat.’

Bij een advocatenkantoor ben je het grootste gedeelte solistisch bezig. Daarom ben ik bij Brink aan de slag gegaan. Samenwerken. Wat mijn toevoeging dan vooral bij Brink is, dat ik toch een andere blik heb. In plaats van de technische of bouwkundige achtergrond heb ik de juridische. Ik ben gewend aan het analytische en ben in staat om door te vragen – soms nog verder dan andere collega’s.
Toen collega’s mij voor het eerst zagen, zeiden ze van ‘Oh, jij bent die advocaat.’ Inmiddels is iedereen eraan gewend. Het gebeurt weleens dat een collega aankomt met anderhalve pagina en zegt, ‘Joh, Ellen, kijk eens, is het goed? Of missen we nog wat?’ Dat kan ik wel snel aangeven. Voor de snelle check.

De vraag achter de vraag, achter de vraag.

Ik sta als adviseur en projectmanager midden in meerdere trajecten. Brink is een goed team. Ik heb dezelfde bloedgroep. Het is leuk om een opdrachtgever die al een bepaald doel in het hoofd heeft door middel van de juiste argumenten tot andere gedachten te brengen. Dat is ook echt het werk dat mij aanspreekt. Zo kan je in teamverband telkens weer de vraag achter de vraag, achter de vraag, naar boven toveren. Dat is – en dit is mij wel duidelijk geworden als je hier een tijdje rondloopt – echt een eigenschap van Brink.

Alsof we al collega’s waren.

Ik ben bij Brink gekomen via een collega, Janneke Koeleman. Ik sprak naar haar uit wat ik miste en dat was vooral het samenwerken. Dat ik trajecten van a tot z wilde gaan doen. Dat ik alleen niet de technische achtergrond had. Zij gaf toen aan dat Brink juist heel erg open staat voor andere mensen met een andere achtergrond. Drie dagen later had ik een gesprek en anderhalve week later getekend. Ik werd al tijdens die eerste kennismaking en die eerste gesprekken heel enthousiast. Alsof we al collega’s waren. Ik had toen al het idee dat de eigen krachten van iedereen maximaal benut worden. Ik maakte tijdens de eerste gesprekken kennis met vier collega’s en die waren zeer verschillend. Iedereen kan zichzelf zijn maar hierdoor versterk je elkaar wel weer. Ik ben na acht dagen meteen mee gaan skiën met de groep – het was een uitgekiend moment zeg maar. Ik zag mij als anders, maar ik hoorde er meteen bij.

Aankomende marathon ga ik ook doen.

We zijn hier frequent met complexe vraagstukken bezig, maar het is geen complexe organisatie. Wij – ‘Brinkers’ – waar iedereen het over heeft, hebben respect voor elkaar en voor elkaars kennis en kunde. Als ik ergens enthousiast over word, dan wil ik daar mijn collega’s ook enthousiast over maken. En dat doen zij ook. Dat enthousiasmeren doe ik trouwens ook met het sporten. Daar ga ik ook tot het uiterste. Vorige week nog in totaal 45 kilometer gelopen en de aankomende marathon van Rotterdam ga ik ook doen. De hele, ja. En niet voor een standaard tijd.

Wil je bij Brink komen werken, dan is het belangrijk dat je jezelf blijft. Je moet enthousiasme uitstralen, een teamplayer zijn. En wat je ook doet, je moet geen genoegen nemen met een 8 of een 9, maar altijd voor die 10 gaan. Je moet bereid zijn om alles uit jezelf, uit anderen en uit je project te halen. Dat is hier een uitdaging voor de hele groep. Je houdt elkaar scherp. Op een positieve manier waardoor het project alleen maar beter wordt.

De eerstvolgende collega die binnen moet stappen bij Brink? Die moet een bedrijfseconomische achtergrond hebben. Commercieel. Dat zou ook bij mij passen trouwens ha ha.