Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Wonen, ontmoeten en ondernemen in NDW21

De gemeente Nijmegen en de vier woningcorporaties werken intensief samen om ongeveer 500 duurzame, flexibele woningen te gaan bouwen in een nieuwe stadsbuurt. Zij doen dat samen met Heijmans, de Meeuw/Nezzt en Stichting Hubert. Het gaat om woningen die na 15/20 jaar een tweede leven krijgen op een nieuwe plek.

De woningen richten zich op kleine 1- en 2-persoonshuishoudens: voor onder andere jonge starters en studenten en voor spoedzoekers die snel een woning nodig hebben. Ook is er voor zelfbouwers ruimte om tien tot vijftien tijdelijke woningen te bouwen. Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis: “We willen een buurt waar iedereen welkom is en mensen hebben oog voor elkaar. Ook mensen die wat extra zorg en begeleiding nodig hebben kunnen hier terecht”.

Flexibele woningen

Deze nieuwe stadsbuurt, tussen het centrum en Dukenburg, wordt niet alleen een plek om te wonen. Er komen ook kleinschalige voorzieningen, ontmoetingsplaatsen, werkruimtes en ateliers.  Zo werken partijen samen aan een prettige en levendige plek om te wonen, te ontmoeten en te ondernemen. De verwachting is dat eind 2022 de eerste woningen worden opgeleverd.

Video van ondertekenmoment

Door de huidige coronamaatregelen kon er helaas geen publiek bij het ondertekenmoment aanwezig zijn. De overeenkomst is ondertekend door Wethouder Noël Vergunst van gemeente Nijmegen en de bestuurders van de vier corporaties. Om belangstellenden toch mee te kunnen laten kijken met het ondertekenmoment, is de gebeurtenis vastgelegd in een video.

Op www.nijmegen.nl/NDW21 kunt u vanaf 27 december een terugblik zien op het ondertekenmoment, inclusief beelden van de opgravingen en een impressie van hoe het gebied eruit komt te zien. Wanneer u uw e-mailadres achterlaat op www.nijmegen.nl/NDW21 wordt u op de hoogte gehouden over NDW21 en ontvangt u de video per e-mail.