Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Alle medewerkers van Brink Groep kunnen het hele jaar door bij de MBO-commissie (bestaande uit collega’s) een aanvraag indienen voor ondersteuning van een goed doel, waarvoor zij zich persoonlijk inzetten. Tijdens het plannen van haar reis naar Indonesië kwam die mogelijkheid ook bij Diana op haar pad.

Onverwacht grote donatie

“Mijn man en ik waren in de aanloop naar ons vertrek een kleine inzamelingsactie gestart voor het weeshuis dat we zouden gaan bezoeken. Het weeshuis is in 1893 opgericht door de Nederlandse zendeling Johannes (‘Pa’) van der Steur. Het biedt de kinderen een warm en veilig thuis en de mogelijkheid zich te ontwikkelen, in de hoop dat zij goed terecht komen als ze op eigen benen komen te staan.”

“In mijn enthousiasme over ons bezoek vertelde ik natuurlijk ook aan allerlei collega’s wat ik ging doen. Zo kwam het dat ik werd geattendeerd op de mogelijkheid een aanvraag te doen bij onze eigen MBO- commissie. Ik kende dat initiatief al wel, maar had er eigenlijk helemaal niet over nagedacht daar nu zelf gebruik van te maken. Maar jeetje, wat een geluk dat ik dat deed! Ik zat thuis toen ik het mailtje kreeg als reactie op mijn aanvraag en ik viel werkelijk van mijn stoel. € 2.500,-! Dat had ik echt niet verwacht!”

Bijzonder bezoek

Diana vertelde nog niks aan het weeshuis en reisde af met een cheque en tassen vol kleren en andere nuttige spullen. “Bij aankomst stonden alle kindertjes op ons te wachten, waarbij ze een liedje zongen en samen een dans deden. Dat moment, dat zal ik nooit vergeten. Het was zó ontroerend. We konden daar een paar dagen blijven logeren, om echt mee te maken hoe het er reilt en zeilt. Mijn man is kapper en knipte de haren van de kinderen en we speelden, aten en zongen met ze. Wat waren ze blij met de door ons ingezamelde spullen en de ijsjes-traktatie. En dat ze door ons naar school werden gebracht, vonden ze helemaal prachtig!”

“De donatie van Brink Groep bleek op geen beter moment te komen. Het dak van het meisjesverblijf was na heftige regenval ingestort en moest worden vernieuwd. We zagen dat er hard aan wordt gewerkt en de meisjes kijken uit naar hun vernieuwde onderkomen. Geweldig dat Brink Groep ook aan dit bouwproject letterlijk en figuurlijk een steentje bijdraagt!”