Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Ruimteonderzoeksinstituut SRON op het Bio Science Park in Leiden is het Nederlandse nationale expertise-instituut voor ruimtevaart. Sinds de oprichting leveren ze, vaak in een leidende rol, een cruciale bijdrage aan de instrumenten die worden ingezet bij de ruimtemissies van ESA, NASA en JAXA. Als nationaal expertise-instituut stimuleert SRON samenwerking tussen de wetenschap, technologische instellingen en de industrie.

Multifunctioneel gebouw

De nieuwbouw die nu gerealiseerd wordt gaat ruimte scheppen voor samenwerking met de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en het bedrijfsleven. Het gebouw komt in de noordwesthoek van het Bio Science Park, is circa 9.000 m² bvo groot en bestaat uit laboratoria en cleanrooms (25%), werkplaatsen (5%), centrale en ondersteunende voorzieningen (35%) en kantoren (35%).

Betere samenwerking met BIM

Onze advieswerkzaamheden voor de nieuwbouw starten met het aanscherpen van het bestaande BIM protocol. Vervolgens faciliteren we met de inzet van BIM de samenwerking tussen opdrachtgever, ontwerpteam, uitvoerende partijen en de beheers- & onderhoudsorganisatie. De toepassing van het BIM door de opdrachtnemers wordt getoetst aan de hand van het BIM protocol.

Het projectteam wordt naast Brink Management / Advies gevormd door Aronsohn Management (projectmanagement), GBM Advies (exploitatie), Ector Hoogstad Architecten (architectuur), Deerns (installatietechniek), Peutz (bouwfysica, trillingen en akoestiek), Pieters Bouwtechniek (constructie).