Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

De locatie was niet toevallig gekozen. We waren te gast bij Woonpartners. Zij streven naar duurzaamheid, in hun woningen – maar ook in hun kantoor. Tijdens de renovatie ervan stond circulariteit centraal. Een inspirerende omgeving om het onderwerp circulair renoveren verder te verkennen.

Een ander praktijkvoorbeeld was ‘de Titaan’. Karl Messinger van Circreate, onderdeel van Constructif, nam ons mee in deze circulaire herontwikkeling en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken. Zoals het afval dat ontstond tijdens de renovatie, de beperkte herbruikbaarheid van installaties maar ook de balans tussen circulaire en energetische ambities.

Haico van Nunen van Bouwhulp Groep benadrukte de urgentie van circulair renoveren: nu is de tijd om circulaire principes op grote schaal toe te passen en de gebouwde omgeving slimmer te benaderen.
In Eindhoven speelt ook de gemeente een cruciale rol in (het stimuleren van) circulaire renovatie.

We eindigden de middag met een werksessie aan de hand van een case ingebracht door Knaapen. Het gaf veel inzichten in de uitdagingen van circulair onderhoud en de verduurzaming van 66 woningen in Eindhoven.

Lees meer over de inzichten uit de bijeenkomst hier.

We kijken terug op een leerzame en inspirerende middag! Een mooi voorbeeld van hoe waardevol het is om als keten gezamenlijk op te trekken. Door kennis, ervaring en inspiratie te delen, geven we met elkaar circulariteit in de sector vorm: het Nieuwe Normaal.