Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Alle bouwaspecten aanwezig. Dat was echt smullen.

Dat ik bij Brink aan de slag ging, was voor mij een enorme kans om persoonlijk te groeien. Je krijgt binnen Brink min of meer vanzelfsprekend te maken met grotere opdrachtgevers, grotere organisaties met grotere en indrukwekkender projecten. In de eerste periode heb ik heel veel extra kennis opgebouwd via collega’s. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe goed we hier zijn met het opleiden van onze mensen. Door deze aanpak – en ik ben hier geen uitzondering op – kan je veel sneller mee met de grotere projecten. Na anderhalf jaar ongeveer mocht ik mij ook bemoeien met het grote project voor het Rijksmuseum dat toen lopend was. Daar was ik 3 à 4 dagen in de week mee bezig. Op locatie. Geweldig. Heel veel geleerd. Drie jaar lang, tot de oplevering in 2012. De voorkennis die ik had op detailniveau kwam hier heel goed van pas in de berekeningen van meer-/minderwerk. Ik heb mij ook veelvuldig gebogen over de kostenadvisering bij planwijzigingen. Alle bouwaspecten waren hier aanwezig. Dat was echt smullen. En tijdens dit traject kwam de volgende alweer op mijn bord. Mijn ervaring in werkvoorbereiding mocht ik toen 4 maanden lang toepassen op het SS Rotterdam project. Daar hebben we toen enorm goede resultaten behaald door in extreem korte tijd de nodige structuur aan te brengen.

Doorgroeien, het kan hier wel degelijk.

Ik ben van details steeds meer naar abstractere vraagstukken opgeschoven. Bij investeringen komen heel veel onzekerheden om de hoek kijken, maar die kunnen we wel degelijk begroten. Mijn detailkennis en technische achtergrond helpen mij hier enorm. Ik ben nu betrokken bij de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen waar alle bouwfases voorbijkomen. Grote, kleine. Ik heb, meen ik, op dit moment het veertigste project in behandeling. Mijn verantwoordelijkheden voor kostenadvisering sluiten heel goed aan bij de expertise van mijn directe collega’s: Exploitatiemanagement. Ik heb ook veel meer dan in het begin bij Brink, de adviesrol. Vijftien jaar geleden had ik nooit bedacht dat ik daarmee bezig zou zijn. En dan ook nog bij Brink. Doorgroeien, het kan hier wel degelijk. Het is hier de gewoonte dat iedereen met regelmaat aanschuift bij sollicitatiegesprekken en als ik erbij mag zitten, let ik op welke kennis ze in huis hebben. Bij mijn tak van sport mag inhoudelijke bouwkennis niet ontbreken. Je moet ook voortdurend de bouwtechnische ontwikkelingen blijven volgen. Tuurlijk heb je bij starters te maken met onervarenheid, maar ik kijk ook vooral naar de juiste instelling. Een positieve houding, willen aanpakken, proactief, niet afwachten. En het enthousiasme moet ervan af stralen.

Overal meekijken.

Dat Rijksmuseum krijg je niet meteen op je bord maar de hele organisatie Brink is erop gefocust dat iedereen daar op den duur de juiste bijdrage aan moet kunnen leveren. Bij een aannemer zit je al gauw in een hokje. Bij Brink word je losgelaten en stellen ze je in de gelegenheid om overal mee te kijken, overal extra kennis op te doen. En dat werkt. Je trekt dan op met een Senior. De aanwezige kennis hier is zo groot, dat merk je pas als je hier een tijdje bent. En daarnaast is er een gedrevenheid van het complete team om bij de top van de markt te willen horen. Daar staat de organisatie om bekend volgens mij.

Hoe ik iemand enthousiast maak om bij Brink te gaan werken? De uitdagende projecten. Een geweldige omgeving om – als ik naar mezelf kijk – je bouwkostenkennis toe te passen. In een markt die nooit stilstaat. Levendig. Heel divers. En de sfeer en de bedrijfsuitjes niet te vergeten. Je werkt in teams, je werkt hard en er is ook genoeg tijd voor andere leuke dingen.