Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Duurzame ontwikkeling

Het ontwerpteam onder leiding van JHK Architecten is begin 2019 gestart met het maken van een integraal ontwerp. Het complex van gebouwen uit 1980 en 1996 wordt vrijwel geheel aangepakt om het tot een toekomstbestendig, representatief en aantrekkelijk onderkomen te transformeren. In de kern wordt een centraal ontmoetingshart gecreëerd door de huidige binnentuin te overkappen. Het datacenter wordt ruim een half keer zo groot en de kantoor- en laboratoriumruimtes worden gerenoveerd. Dit allemaal met groot respect voor de bestaande bouw. Nikhef gebruikt daarbij restwarmte van het datacenter in combinatie met een Warmte Koude Opslag (WKO), om het gebouw op temperatuur te houden. Het kan met recht een duurzame ontwikkeling worden genoemd.

Afbeelding: JHK Architecten

Logistieke puzzel

Gedurende de uitwerking van het Technisch Ontwerp is Strukton Worksphere aangeschoven als bouwteampartner. Naast het vroegtijdig inbrengen van uitvoeringskennis, stonden zij aan de lat om een logistieke puzzel te leggen voor het in gebruik blijvende complex. Er is een uitgebreid faseringsplan opgesteld waarbinnen de uitvoering in grofweg twee jaar met ‘de winkel open’ kan plaatsvinden. Begin 2021 heeft Strukton de handschoen opgepakt voor de verdere uitwerking en realisatie van het project. De oplevering vindt begin 2023 plaats, waarna Nikhef weer een gebouw heeft dat qua uitstraling, functionaliteit en kwaliteit recht doet aan het baanbrekende onderzoek dat wordt verricht.

Brink neemt het projectmanagement voor haar rekening en verzorgt de directievoering. Een greep uit de eerdere werkzaamheden: het opstellen van een projectplan, programma’s van eisen (PvE) en de begeleiding van Europese aanbestedingen voor zowel het ontwerpteam als de bouwteampartner.

Leuk weetje: Nikhef is een aan het CERN gelieerd instituut en is samen met hen de grondlegger van het world wide web (www.) en heeft van daaruit een van de drie eerste websites ter wereld.

Veldvlog

Met de Veldvlogs geven collega’s een kijkje in de keuken van hun projecten. Op welke manier maakt Brink daar impact? Collega’s Cindy, Menno en Teun nemen je mee op locatie in Amsterdam.