Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Hans de Jonge?

Hans de Jonge was ruim 22 jaar directievoorzitter van Brink. Bij zijn afscheid in 2019 heeft Brink het Hans de Jonge Fonds opgericht. Vanuit dit fonds wordt de Hans de Jonge Start-up Award uitgereikt.

Editie 2022

Voor de eerste editie van de Hans de Jonge Start-up Award is een jury samengesteld bestaande uit Adriaan Visser (juryvoorzitter en tevens directievoorzitter van Brink), Hans de Jonge (voormalig directievoorzitter van Brink en naamgever van de prijs), Ivo Huizinga (manager productontwikkeling bij Brink Software), Finn Vossen (senior consultant bij Brink), Annelieke Brouwer (consultant bij Brink) en Marc Jacobs (oprichter en innovatieboxadviseur bij HGM).

Bij de beoordeling van de inzendingen toetst de jury een aantal punten. Allereerst de mate waarin de start-up zich richt op actuele maatschappelijke vraagstukken binnen de gebouwde omgeving. Daarnaast kijkt de jury naar het groeipotentieel en de mate van impact binnen de bouw-, vastgoed- of infrasector.

Drie finalisten

Vijftien start-ups die werken aan verbetering, versnelling of verandering binnen de bouw-, infra- en vastgoedsector schreven zich voor deze editie van 2022 in. De jury heeft uiteindelijk drie finalisten geselecteerd: Integer Technologies, levvr en VANTOT.

Integer Technologies – een gedeeld installatieconcept om te voldoen aan alle energiebehoeften van een appartementsgebouw met 6-8 eenheden.

levvr – een intelligente webapplicatie die partijen in staat stelt om grote bouwprojecten ‘first-time-right’ te realiseren.

VANTOT – met hun Sunseeker lichtoplossing biedt VANTOT een hedendaags, duurzaam en interactief antwoord op de statische straatverlichting die we kennen.

Finale en prijsuitreiking

De finale en uitreiking van de Hans de Jonge Start-up Award is op 1 november 2022 tijdens het kennisfestival Groeien met Grenzen, waarmee Brink haar vijftigjarig jubileum viert.

De winnaar krijgt 5.000 euro om zijn idee verder te ontwikkelen, actieve coaching door Brink t.w.v. 15.000 euro en subsidieadvies van specialist HGM. Daarnaast mag de winnaar gebruikmaken van werkplekken in één van de kantoren van Brink in Rotterdam, Eindhoven of Groningen. De tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk 3.500 en 1.500 euro alsmede subsidieadvies van subsidiespecialist HGM.