Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Unieke gebiedsontwikkeling

Een van de laatste ontwikkelingen is het gebied Dijkzone of de ‘Bebouwbare Dijk’. Een unieke plek in De Waalsprong. Het bijzondere is de directe ligging aan de oever van de Waal. In een landschappelijk gebied naast de nieuwe stadsbrug. En extra bijzonder; mag je normaal gesproken op een dijk niet bouwen, hier wordt de Waaldijk juist verbreed voor woningbouw.

Begeleiden tender: van inschrijving tot gunning

Een complex gebied dus met complexe uitdagingen voor landschapsontwerpers, stedenbouwkundigen, ontwikkelaars, architecten. Ook een uitdaging voor de gemeente, die Brink daarom vroeg de aanbesteding te begeleiden. Zoals we ook eerder andere aanbestedingen in De Waalsprong deden.

Voor de Dijkzone stelden we spelregels op, beoordeelden we de inhoud, waren we voorzitter en maakten we de verslagen. In de gunningsfase doorliepen we met de drie overgebleven partijen uit de selectiefase meerdere dialoogrondes. Samen keken we naar optimale oplossingen voor het programma, stedenbouw en landschap.

De Waalhoven, duurzaam en inclusief

Ontwikkelcombinatie BPD/VanWonen kreeg de opdracht gegund. BPD/VanWonen maakte met De Waalhoven een verrassend plan voor de Dijkzone. Meerdere hoven in De Waalhoven vormen een duurzaam collectief landschap. Met woontorens op de Waaldijk en daarnaast laagbouw in een parkachtige omgeving. Een klimaatbestendige inclusieve wijk, waar iedereen kan wonen. Een markante entree langs de stadsbrug over de Waal.

De gehele planontwikkeling zal ruim 5 jaar duren. Medio 2022 komen de woningen in verkoop, vanaf begint 2023 start de bouw van de circa 570 woningen en voorzieningen.