Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

De inzendingen

Bij de beoordeling van de inzendingen toetste de jury een aantal punten. Allereerst de mate waarin de start-up zich richt op actuele maatschappelijke vraagstukken binnen de gebouwde omgeving. Daarnaast keek de jury naar het groeipotentieel en de mate van impact binnen de bouw-, vastgoed- of infrasector.

De hoeveelheid en kwaliteit van de inschrijvingen heeft ons echt verrast! Er wordt wel eens getwijfeld over de innovatiekracht in onze sector, maar de inschrijvingen voor onze award bewijzen dat er duidelijk vernieuwing aanwezig is. Het beoordelen was niet makkelijk en het enthousiasme van de nieuwe generatie starters die onze sector gaan veranderen is duidelijk voelbaar. Ik wil graag alle inschrijvers meegeven dat ze vooral door moeten gaan!” aldus Adriaan Visser, juryvoorzitter en tevens directievoorzitter van Brink.

De jury

Naast Adriaan Visser bestond de jury dit jaar uit Hans de Jonge (voormalig directievoorzitter van Brink en naamgever van de prijs), Ivo Huizinga (manager productontwikkeling bij Brink Software), Finn Vossen (senior consultant bij Brink), Annelieke Brouwer (consultant bij Brink) en Marc Jacobs (oprichter en innovatieboxadviseur bij HGM).

De finalisten

Integer Technologies – een gedeeld installatieconcept om te voldoen aan alle energiebehoeften van een appartementsgebouw met 6-8 eenheden.

levvr – een intelligente webapplicatie die partijen in staat stelt om grote bouwprojecten ‘first-time-right’ te realiseren.

VANTOT – met hun Sunseeker lichtoplossing biedt VANTOT een hedendaags, duurzaam en interactief antwoord op de statische straatverlichting die we kennen.

De finale en uitreiking

De finale en uitreiking van de Hans de Jonge Start-up Award is op 1 november 2022 tijdens het kennisfestival Groeien met Grenzen, waarmee Brink haar vijftigjarig jubileum viert.

De winnaar krijgt 5.000 euro om zijn idee verder te ontwikkelen, actieve coaching door Brink t.w.v. 15.000 euro en subsidieadvies van subsidiespecialist HGM. Daarnaast mag de winnaar gebruikmaken van werkplekken in één van de kantoren van Brink in Rotterdam, Eindhoven of Groningen. De tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk 3.500 en 1.500 euro alsmede subsidieadvies van subsidiespecialist HGM.