De gemeentes Eindhoven en Breda willen circulariteit verankeren in hun bouwopgave. Dat vraagt om publiek-private samenwerking, kennisdeling en het spreken van dezelfde, circulaire taal. Vanuit die behoefte is Cirkelstad samen met Brink ingeschakeld om het regionale netwerk verder te op te bouwen en te activeren.
Rond de gedeelde ambitie van circulair bouwen ontmoeten producenten, adviseurs, ontwikkelaars, opdrachtgevers, bouwers, partners en concurrenten elkaar. Het Nieuwe Normaal dient hierbij als gemeenschappelijke taal en inhoudelijk vertrekpunt.
Namens Cirkelstad verbindt Brink partijen die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen, en helpt om concrete vraagstukken gezamenlijk op te pakken. Door ruimte te maken voor praktijkervaringen en dialoog, kunnen knelpunten gedeeld en innovaties besproken worden.
We faciliteren sessies waarin gelijkwaardige uitwisseling centraal staat en deelnemers elkaar vinden rond gedeelde vragen. Dankzij onze brede expertise – van beleidsadvies en duurzaamheidsstrategie tot proces- en projectmanagement – kunnen we sturen op inhoud én samenwerking. We maken het mogelijk dat opdrachtgevers en marktpartijen in de regio samen leren, werken en bouwen aan circulair opdrachtgeverschap.
Het resultaat? Meer verbinding en vertrouwen in de keten. En gedeeld eigenaarschap. Dankzij het Cirkelstad netwerk ontstaan er kortere lijnen, gedeelde inzichten en een stevige basis om circulair bouwen daadwerkelijk door te voeren. Gemeenten zien hun ambities steviger geworteld raken in de praktijk, met betrokken marktpartijen die meebewegen.
Mooi om daar samen met Cirkelstad, en een netwerk van doeners en denkers uit de regio, aan bij te dragen.