Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Met de blik naar buiten

Dat gezamenlijke gevoel misten we enorm in Coronatijd. En zo ontstond Blik naar Buiten. Een prachtig project die collega’s precies datgene liet doen wat de titel verraadt: de blik naar buiten richten. Weg van het beeldscherm en samen op de fiets. Drie routes leidden langs de mooiste, meest bijzondere en spraakmakende projecten uit een portfolio van 50 jaar Brink in Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Van Timmerhuis tot TU/Eindhoven, van Zernike tot (Rotterdam) Zuid.

We vroegen de Rotterdamse kunstenaar Joep Brouwer een illustratie te maken van elk project. En in elke stad zochten we een lokale dichter om een verbeelding in woorden te geven: voor en over Brink, de stad en de beleving ervan. In Rotterdam was dat Wessel Klootwijk, in Eindhoven Manouk de Weert en in Groningen Myron Hamming.

Een nieuw stuk Stad

Blik naar Buiten was een succes. We realiseerden ons opnieuw en te meer: de stad is verweven met Brink – en andersom. De uitkomsten van Blik naar Buiten vonden we te gaaf om in de archieven te laten belanden. Daarom vroegen we Joep Brouwer om een frisse blik op zijn illustraties te werpen en daarmee een nieuw stedelijk landschap vorm te geven, driedimensionaal dit keer. Een stukje nieuwe Stad geoogst: de stad van Brink. Waar het Depot gebouw direct naast het Leuvepaviljoen kan staan of het Van Abbemuseum naast Space S.

Zo ontstonden in Joeps atelier drie bijzondere kunstwerken. Opgebouwd uit lagen gelakt multiplex, een lijnenspel van lasergesneden contouren. De werken hangen inmiddels, samen met de gedichten, in onze kantoren in Rotterdam, Groningen en Eindhoven.

Een blijvende herinnering aan onze grootse liefde voor de stad. Een herinnering om te blijven kijken, verwonderen én impact te maken. Samen. Op naar de volgende 50 jaar!

Nieuwsgierig geworden? Van harte welkom om de stad van Brink eens te komen bekijken op één van onze kantoren.