Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

Hoe aanpasbaar zijn gebouwen? Op dit moment is ons vastgoed nog weinig flexibel.

Dat leidt niet alleen tot inefficiënt gebruik en hoge kosten, maar ook tot verspilling van energie en materiaal. Hoe zorgen we voor gebouwen die lang meegaan én ook geschikt zijn voor herbestemming of herindeling? Dat heeft alles te maken met het adaptief vermogen.

Samen met DGBC (Dutch Green Building Council)Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen en OMRT introduceren wij de vernieuwde Nederlandse methode om het adaptief vermogen van gebouwen te bepalen.

Deze eenduidige methode is voor de hele markt bedoeld. Het geeft een indicatie van het adaptief vermogen van een gebouw in een nog onbekende toekomst. Je kunt het gebruiken tijdens het ontwerpproces of bij (her)ontwikkeling en het is van toepassing op nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Een set indicatoren bepaalt het adaptief vermogen. Verder omvat de methode het analyseren en waarderen van de bestaande gebouwvoorraad. De methode is ook geschikt voor duurzaamheidsinstrumenten zoals BREEAM-NL, GPR Gebouw maar ook het raamwerk Het Nieuwe Normaal. Breed inzetbaar dus!

Mooi om, met bovenstaande partners, kennis en inzichten samen te brengen om zo de gebouwde omgeving toekomstbestendiger te maken.

Aan de slag met adaptief vermogen! Je vindt de methode hier.