Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

De kracht van het ontwerp

We zijn bij Brink kostenkenners bij uitstek, maar nog meer dan dat zijn we regelrechte liefhebbers van vastgoed. We vinden daarom niet alleen dat het een vereiste is dat je als opdrachtgever de verhouding kosten-kwaliteit in de smiezen hebt. En houdt. Wij vinden vooral dat je hierin altijd vooruit moet kijken. Dat je – zoals we dat bij cost engineering doen – meelopend met het gehele proces (van ontwerp tot oplevering), continu iets van de kosten moet vinden. Dat je er op elk moment dingen over kunt zeggen die niet alleen waar zijn maar ook zo verrekte goed het juiste hout snijden. Cost engineering stelt je namelijk in staat tijdens de ontwerpfase de kracht van het ontwerp intact te laten. Wij snappen wat de architect bedoelt en zullen daardoor alles op alles zetten om hier kostentechnisch rekening mee te houden.

Beter laten samenwerken

We snappen ook wat de installatieadviseur bedoelt. Waar de constructeur het over heeft. En wat de opdrachtgever bezighoudt. Bij Brink integreren wij alle disciplines. Wij vinden iets van de samenwerkingsvorm en kennen de markt als geen ander. We kunnen er altijd goed ‘doorheen kijken’. Wat zijn de kostenverhogende consequenties? Of verder vooruitlopend, wat doet dit met de kosten in de exploitatiefase? Schoonmaak- of beveiligingskosten bijvoorbeeld. We weten waar we het over hebben. Brink bepaalt niet alleen de kosten. Bij Brink vinden wij iets van deze kosten en wij dagen de disciplines uit om integraal te zoeken naar optimalisaties in kosten en kwaliteit.

Integraliteit

Wij adviseren over de kosten binnen alle ontwerpdisciplines. Wanneer de architect aan zet is (of nog gekozen moet worden), wanneer bouwkundige vraagstukken op tafel liggen, als het gaat om de constructie, de installaties en bouwfysische keuzes. Wij wegen huisvestingsscenario’s en duurzaamheidsopties af. We presenteren terugverdientijden en netto contante waarden. We leveren begrotingen voor investeringen en exploitatie. Voor B&U op basis van NEN 2699. Voor GWW op basis van SSK. We maken TCO- of LCC-berekeningen. Het is maar hoe je ze noemt.

We ontrafelen 3d modellen en weten slimme koppelingen te maken met begrotingen. De voortdurende samenwerking tussen de collega’s van Management / Advies en Software helpt daarbij. We adviseren over de uitvoeringsmethodiek waarbij we al het denkbare meenemen: personeelsinzet, transportkosten, bouwplaats en omgeving, planning, enzovoort. Onze verhelderende meer- en minderwerk beoordelingen hebben menig nationaal vastgoedproject weer binnen de lijntjes gekregen.

Onafhankelijk

Welke risico’s zien we? Welke kostenposten zijn te verschuiven? En is dit slim? Met welke hebben we straks te maken in de exploitatiefase? Wat kost het de opdrachtgever? Leges, rentes, de architect, het advieswerk, het interieur. Is leasen een optie? Wij spreken nagenoeg dezelfde taal als een accountant of financieel adviseur. Met dat verschil dat wij een berg vastgoedkennis meebrengen.

En nóg een belangrijke: Brink doet dit onafhankelijk. We worden dan ook regelmatig als second opinion geraadpleegd, waarin we bijvoorbeeld de haalbaarheid van duurzaamheid moeten belichten. Op basis van regelgeving (BENG, EPG en Energielabel) of via commerciële initiatieven (Breeam, Leed, GPR, Well en Circulair bouwen). Last but not least: onze handige kostenbestanden voor GWW en B&U. We durven ze bijna wereldberoemd te noemen.

Recente Projecten

Actueel